Forside/Takknemlig for veirydderne

Takknemlig for veirydderne

Med den snøen som har kommet i begynnelsen av 2024, må jeg si jeg er glad for alle de som har jobben, og ryddet veien for alle oss andre. Tenk på alle de som har kjørt døgnet rundt, så veier og fortau skulle være ryddet, og vi kunne komme oss frem med bil eller til fots til våre mål. At det noen ganger kunne ta tid, sånn er det. Vi kan da ikke få alt med en gang. Noen ganger tar ting tid.
Takknemlig for veirydderne

Har du tatt deg tid til å tenke på mennesker som har hatt betydning i ditt liv? Noen som på en måte
har vært «veirydder» i livet ditt? En eller flere personer som har sett deg, hørt på deg, tenkt gode
tanker, og vært med på å legge til rette for deg? Noen som har vært med på å peke ut retning og mål i livet ditt? Jeg kan av og til tenke over det, og blir så takknemlig for mange mennesker som har betydd mye for meg. Vi kan ha godt av å ta en sånn stund innimellom. Og så kan det være at man kan si det til dem, og takke dem for hva de har betydd på livsveien din, når du treffer dem.


Jesus er også en slik «veirydder», og har lagt ting til rette for oss mennesker. Han er veirydderen til
Gud. Alt rot og rask i livet, som bibelen kan si er synd og, som kan stenge for et fellesskap med Gud, har Jesus ryddet vekk. Det skjedde da han døde på korset. Jesus sier at han er «Veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.» - kan vi lese vi i evangeliet etter disippelen Johannes kap.14,6. Jesus har både åpnet veien til Gud, og er veien til fellesskapet med Gud. Så er det ditt og mitt valg, om vi vil ta imot og følge den veien som er åpnet for oss.

Og jeg er takknemlig for at Jesus sier; «Den som kommer til meg, vil jeg ikke støte bort.»

Herren velsigne deg.

Hilsen Pastor Ketil

 
Powered by Cornerstone